1. Trenca el fràgil equilibri mediambiental del Delta del Llobregat, en destruir l’estany de la Ricarda al Prat, que sumat al Remolar a Viladecans, té un altíssim valor mediambiental, impossible de reproduir en un altre lloc. Tots dos formen part de la Xarxa Natura 2000.
  2. Va en contra de la declaració d’emergència climàtica, feta pels governs de Catalunya i de l’Estat, i pels ajuntaments de molts municipis, entre ells Viladecans.
  3. Fa impossibles els objectius de la Llei de Canvi Climàtic, que obliguen a reduir les emissions en un 50% d’aquí al 2030. El sector aeronàutic és el que més contribueix a l’increment d’emissions.
  4. No podem confiar en les promeses de compensació d’AENA quan encara no s’han compensat els danys ambientals de l’ampliació del 2004. Fins i tot la Comissió Europea ha advertit l’Estat espanyol que cal protegir més i millor els nostres espais naturals del Delta del Llobregat.
  5. No s’ajusta al model de turisme sostenible que volem i que el planeta necessita. El 80% del turisme que visita Barcelona ho fa amb avió, fet que suposa un 75% de la petjada total de carboni. Optar pels vols transoceànics i per l’arribada de 70 milions de turistes incrementaria enormement les emissions.
  6. Mentre es reclama que s’aturin al Prat els vols transoceànics hi ha rodalies que encara no s’aturen a l’estació de Viladecans. Segueix sense ampliar-se ni millorar-se la xarxa dels nostres trens de rodalies, els que agafem cada dia per anar a treballar, mentre parlen de milers de milions per ampliar l’aeroport.

A tot Europa les polítiques de mobilitat s’encaminen cap a un model més centrat en les connexions ferroviàries que en el transport aeri.

La inversió imprescindible ha de ser la millora de la xarxa ferroviària:

  • crear un sistema aeroportuari descentralitzat com el de Londres connectant per tren els aeroports del Prat, Girona i Reus;
  • posar en marxa el Corredor Mediterrani;
  • millorar la connexió entre Barcelona i Madrid;
  • invertir en les línies ferroviàries que ens connecten amb Europa.

👉 Llegeix aquí el nostre posicionament.

Please follow and like us: