CAMÍ DEL MAR SEGUR I SALUDABLE: SEPARACIÓ DE BICIS I VIANANTS

 

Històricament Viladecans sempre ha viscut d’esquenes al mar, sense altres camins que els de terra dels camps agrícoles. Fins el segle XXI no vam tenir el Camí del Mar, una via de gairebé quatre kilòmetres que comunica el nostre nucli urbà amb la platja i els espais naturals del nostre Remolar. En els darrers anys s’han anat arranjant diferents trams de la via per aconseguir un carril ciutadà segregat de cotxes i motos per poder anar a peu i en bici fins el mar.  Però al creixement dels hàbits de vida saludables i de mobilitat sostenible s’afegeix l’aparició del patinet elèctric i els efectes de la pandèmia que augmenta la necessitat de l’esbarjo a l’aire lliure i el contacte amb la natura.

El resultat de l’alta utilització del carril ciutadà del Camí al Mar és que no només s’ha quedat petit sinó que, especialment els caos de setmana, la concentració de bicis, patinets elèctrics i persones caminant en una amplada insuficient el converteix en un coll d’ampolla amb risc d’accidents.

Des de Viladecans en Comú defensem i plantegem la necessitat d’ampliar i desdoblar el Camí del Mar i separar ciclistes i patinets dels vianants per seguretat de tothom. Cal ampliar el carril i fer-lo segur per anar a peu. Creiem que és necessari sumar complicitats a aquesta demanda. Per part nostra hem donat el tret de sortida per fer pública aquesta reivindicació i donar veu a la gent que vol passejar tranquil·la fins a la vora del mar.