• La creació d’aquesta taula es va impulsar a conseqüència de la declaració d’emergència climàtica aprovada pel Ple de Viladecans de setembre del 2019, a petició del grup municipal de Viladecans en Comú
  • La taula es reunirà bimensualment i treballarà per definir el Pacte de Viladecans pel Clima

Viladecans (14 de novembre del 2020) – Aquesta setmana ha començat a caminar a Viladecans una Taula de Treball participativa integrada per experts en canvi climàtic i desenvolupament sostenible, tècnics municipals, grups polítics de l’Ajuntament, representants de la comunitat educativa i entitats i moviments locals per a construir solucions conjuntes davant de l’emergència climàtica i ambiental.

La creació d’aquesta taula es va impulsar a conseqüència de la declaració de emergència climàtica aprovada pel Ple de Viladecans de setembre del 2019, a petició del grup municipal de Viladecans en Comú. La declaració suposava un reconeixement de l’actual situació de canvi climàtic i comportava el compromís municipal de reducció dràstica de les emissions i l’adopció de mesures d’adaptació als canvis derivats de l’increment de les temperatures.

La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat a l’Ajuntament de Viladecans i regidora per Viladecans en Comú, Encarna García, presideix aquesta taula, la primera sessió de la qual va tenir lloc el passat dimarts de manera telemàtica.

Volem donar la veu a la ciutadania i moviments socials davant la urgència i irreversibilitat d’aquesta lluita. Els Ajuntaments poden tenir un paper clau en la conscienciació de tota la població sobre la veritat de la crisi ecològica i l’enorme canvi necessari per frenar-la”, ha manifestat Encarna García.

Aquesta primera trobada va servir per establir el grup de treball i presentar una diagnosi de la situació actual, fruit de l’anàlisi dels diversos factors relacionats amb el canvi climàtic que en l’àmbit local monitoritza l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat. Així mateix, en aquesta primera reunió es van proposar els reptes sobre els quals determinar estratègies i objectius en forma de projectes concrets.

La taula es reunirà bimensualment. En les properes sessions treballarà de manera col·laborativa per definir el Pacte de Viladecans pel Clima, a través del qual articular la participació de tots els agents socials i econòmics del municipi per mitigar les emissions i per adaptar-se als efectes que el canvi climàtic ja provoca en l’actualitat. A més, la taula definirà possibles projectes concrets que ajudin a afrontar els reptes plantejats i que, un cop finalitzades les sessions, puguin seguir endavant amb un compromís compartit per executar-los i valorar-ne els seus resultats.

Please follow and like us: