La coalició treballarà “per a una Viladecans oberta, solidària, feminista, amb cada dia més oportunitats, i amb criteris sostenibles de desenvolupament”

Viladecans (5 de juliol del 2019.) – L’alcalde Carles Ruiz i la portaveu de Viladecans en Comú, Encarna García, han signat un pacte de Govern de Progrés per al mandat 2019-2023 a l’Ajuntament de Viladecans. Ambdues forces polítiques: PSC, que compta amb 13 regidors, i Viladecans en Comú, amb una regidora, han signat un acord per a “treballar per una Viladecans oberta, solidària, feminista, amb cada dia més oportunitats, i amb criteris sostenibles de desenvolupament”. Els dos grups volen “una ciutat i una ciutadania preparades per afrontar els reptes actuals; socials, econòmics, tecnològics i climàtics”.

D’aquesta manera es revalida un pacte d’esquerres al govern viladecanenc que existeix des de 1999. L’acord, segons ambdues parts, recull la voluntat de la ciutadania, que a les eleccions municipals del 26 de maig,  “va renovar la seva confiança en el govern de la ciutat”, a més de remarcar l’aposta per un govern clarament d’esquerres i progressista”.   

En el document signat, les dues forces que compondran l’equip de govern es comprometen a què “l’Ajuntament, com sempre ha fet, prioritzarà el seguiment i el suport a les persones que ho necessiten, bé des dels serveis socials, bé des de la resta de serveis de la ciutat. Les famílies han estat i són la prioritat”. A més, des del pacte, asseguren que impulsaran “un Pla d’Habitatge on treballarem i reclamarem que la Generalitat actuï en les seves competències, per augmentar significativament el parc d’habitatges de lloguer social amb preus assequibles als sous reals dels nostres veïns i veïnes”.

Innovació, excel·lència educativa i medi ambient

En aquesta nova etapa, l’equip de govern de Viladecans treballarà “per enfortir els pilars que han sostingut i desenvolupat la ciutat i han situat la nostra vila en posicions capdavanteres de les ciutats de Catalunya pel que fa a la innovació, excel·lència educativa i el medi ambient”. PSC i Viladecans En Comú aposten per “desenvolupar processos innovadors en personalitzar l’acompanyament a persones desocupades i fer polítiques públiques per atraure  talent i  noves empreses, per obrir el ventall de les oportunitats de feina a Viladecans”.

També apostaran per les polítiques ambientals i de lluita contra el canvi climàtic, amb polítiques “que projectin la sensibilització de tots i totes cap al nostre entorn, la millora de l’aire que respirem, la protecció i cura dels espais naturals i forestals que ens envolten, la defensa de la biodiversitat, del litoral verge i de la muntanya com a espais de vida, gaudi i protecció”. La transició energètica i l’estalvi energètic serà “un fil conductor de la transformació cap a una ciutat més sostenible i naturalitzada cap a una concepció de la qualitat de vida compatible amb la salut del nostre planeta”.

La proposta conjunta de la coalició de govern es recollirà en el Pla d’Actuació Municipal, sobre la base dels programes electorals que van presentar PSC i Viladecans En Comú a les darreres eleccions.

Please follow and like us: