La coordinadora de l’associació Mujeres Migrantes Diversas participarà en la xerrada-col·loqui del últim sopar de Dones en Comú d’aquesta temporada.

El pròxim divendres 12 de juliol, a partir de les 19 h, el grup de Dones en Comú, antigament Dones amb Iniciativa, celebrarà un sopar d’estiu, comiat de la seva activitat anual. El sopar-col·loqui tindrà lloc a la seu de Viladecans en Comú, al carrer de Miguel Hernández, 24.

Com ja és habitual, el sopar vindrà precedit per una xerrada-col·loqui que enguany porta per títol “Dones i migrants: la cara invisible de la crisi”. L’acte comptarà amb la participació de Carmen Juares, activista, migrant i coordinadora de l’associació Mujeres Migrantes Diversas.

Juares, que actualment treballa al servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona, va arribar a Espanya procedent d’Hondures, ara fa 14 anys. Tot i tenir estudis superiors, una Llei d’estrangeria que considera “injusta, classista i racista” la va obligar a treballar durant sis
anys com interna sense contracte. El 2015 va conèixer a quatre dones més que vivien una situació similar, i aquest va ser l’origen de l’associació que ara coordina.

A Espanya, el col·lectiu de de treballadors de la llar està majoritàriament feminitzat i no es regula sota el règim general de la Seguretat Social, per la qual cosa viu en una perpetuada precarietat laboral. Si a més les dones que en formen part són immigrades, aquestes “pateixen l’esclavitud del segle XX exercida per persones que es consideren progressistes”, segons la pròpia Juares. L’associació Mujeres Migrantes Diversas de treballadores de la llar i de les cures assessora, forma i acompanya aquestes dones, a la vegada que els crea espais d’apoderament.

Carmen Juares va ser una de les protagonistes del pregó feminista de les últimes festes de La Mercè de Barcelona, al costat de l’actriu Leticia Dolera.

Please follow and like us: