Viladecans en Comú i Podem Viladecans han organitzat, el pròxim dimarts 29 d’octubre, una xerrada-debat informativa sobre la llei de contractes de serveis a les persones, popularment coneguda com a “llei Aragonès”. L’acte, que se celebrarà a la Biblioteca municipal a les 19 h de la tarda, comptarà amb la participació de Marta Ribas i Conchi Abellán, diputades de Catalunya En Comú Podem al Parlament.

Aquest projecte de llei, que ara s’està tramitant, afectaria a més de 150 serveis d’educació, de salut i de dependència a Catalunya, entre els quals hi ha, per exemple, l’educació infantil de 3 a 6 anys, l’atenció primària en salut, serveis hospitalaris de ginecologia o pediatria, serveis d’educació especial o els serveis socials municipals i comarcals.

La proposta de llei al·ludeix a la Directiva europea 2014/24, que en cap cas obliga els estats membres a subcontractar o externalitzar la prestació de serveis sinó que atorga llibertat als estats per establir el règim jurídic que considerin “més adient” per prestar-los.

Diversos col·lectius del tercer sector, entitats, associacions, sindicats i partits polítics s’han organitzat a través de la Plataforma Aturem la Llei Aragonés per denunciar que l’entrada en vigor de la norma suposarà una porta a la privatització de serveis que fins ara continuen en mans de l’administració pública.

Catalunya en Comú, ha exigit al Parlament la paralització de la norma davant del risc que obri la porta a la mercantilització dels serveis públics. Marta Ribas, diputada del nostre grup a la ponència de la llei, ha presentat propostes de millora al text com per exemple la priorització de la prestació dels serveis a les persones per via directa, entre d’altres.

Please follow and like us: