El pleno de municipal declaró la emergencia climática en Viladecans y marcó como líneas estratégicas la lucha contra el cambio climático y la transición ecológica, bajo el paraguas de los objetivos de desarrollo sostenible y la agenda urbana.

‘Transición ecológica’ significa transitar, ponerse en movimiento, dar pasos decididos para transformar la realidad actual y hacer frente a los problemas y retos planteados. No podemos esperar ni un minuto más. Con solo abrir el diario se ve que se hace tarde, que el tiempo juega en nuestra contra.

En aquest viatge la sostenibilitat és el timó per dur-nos  fins a on volem arribar. Ja no n’hi ha prou amb les bones intencions ni amb les paraules escrites.  Per avançar cal canviar, seriosament, emprendre accions concretes que millorin la salut de les persones i  del planeta.

La transició ecològica és passar de la dependència energètica i hídrica a l’autosuficiència, a la democratització dels recursos essencials per a la vida. És Invertir en descarbonitzar (reduir les emissions de CO2) i abandonar inversions en sectors contaminants com l’aviació.  

Amb la transició ecològica el gris de les nostres ciutats ha de deixar pas al verd de la biodiversitat i de la vida, i cal emprendre amb decisió la reducció de la desigualtat. La  salut  i la qualitat de vida de les persones han de ser el motor de canvi. El benestar de les persones ha de ser  la prioritat de l’economia i de la política. Per això lluitem i treballem la gent de Viladecans en Comú.

Encarna García Jiménez, portaveu del grup municipal de Viladecans en Comú.

Publicat a la Revista Viladecans, núm. 284, de setembre de 2021.

Please follow and like us: