• Els comptes presentats pel govern del PSC i Viladecans en Comú posen de relleu la necessitat d’avançar en la transició energètica i en l’atenció a les persones.

Viladecans (02 de desembre del 2019) – Dijous passat es va celebrar el ple municipal de novembre de Viladecans, en què es va completar l’aprovació inicial del pressupost general per a l’exercici 2020. Amb 67,2 milions d’euros, el nou pressupost incrementa 1,8 milions respecte al 2019. Aquests comptes han rebut el vot favorable de l’equip de govern (format per PSC i Viladecans en Comú) i de Podemos.

Encarni Garcia, Tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat i regidora dels comuns, va intervenir davant del ple per explicar com les partides de despesa d’aquest pressupost repercuteixen favorablement sobre les polítiques mediambientals, socials i culturals impulsades per Viladecans en Comú. Encarni Garcia reivindicava, així, “la capacitat de Viladecans en Comú per influir en temes clau de la política municipal”.

Analitzant les partides, l’àmbit de medi ambient en surt especialment reforçat. Els nous pressupostos contemplen una partida de 390.000 € per avançar en la transició energètica. En aquest sentit, durant el pròxim curs s’impulsaran el Consorci i la moneda Vilawatt, consolidant d’aquesta manera la companyia energètica municipal. La reserva pressupostària també contempla incidir en la millora de l’eficiència energètica de la ciutat. Segons Garcia “per aconseguir-ho, es premiaran projectes innovadors tant de rehabilitació energètica d’edificis com de formació i sensibilització en la millora de la cultura energètica”. Un altre dels aspectes que en surt refermat és l’aposta decidida per la producció d’energia renovable i l’autoconsum, invertint 150.000 € en el desplegament de plaques fotovoltaiques

En l’àmbit dels serveis socials cal destacar un increment  de 65.000 € dels recursos econòmics per a l’atenció domiciliària directa. Per altra banda, durant el pròxim any es concretarà el projecte de reunificació dels serveis socials a la masia de Can Palmer. Aquest fet, llargament reivindicat pels usuaris, posarà punt i final a la disseminació de punts d’atenció ciutadana i de prestació dels serveis.

“Des del nostre grup polític hem reclamat de forma continuada la importància de desenvolupar un pla d’intervenció que garanteixi l’adequat manteniment dels equipaments i uns bons serveis públics”. Aquests nous pressupostos suposen igualemnt un increment de les partides destinades al manteniment de la ciutat430.000 €– i donen compliment, per exemple, al compromís de millorar la neteja de les instal·lacions i edificis.

Finalment, en l’àmbit de la cultura, durant el pròxim any finalitzaran els treballs de la rehabilitació de Ca n’Amat – Museu de Viladecans i s’iniciarà la fase de museïtzació, dotant a la ciutat de l’equipament patrimonial i cultural que mereix. Per Encarni Garcia, “els nous pressupostos, que marcaran l’acció municipal durant el pròxim any, permeten avançar en els plantejaments polítics que du a terme Viladecans en Comú que tenen per objectiu posar el medi ambient, les persones i la cultura al centre de les polítiques municipals”.

Please follow and like us: