Viladecans en Comú organitza, un any més, la Replantada Popular a Sant Ramon, una iniciativa de caràcter social i ambiental que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l’entorn d’aquesta muntanya. 

El diumenge 1 de març tindrà lloc l’edició número 25 de la Replantada popular de la muntanya de Sant Ramon. L’acte engegarà a les 11 h amb la concentració de tots els participants a la plaça dels Voluntaris Olímpics, des d’on s’anirà caminant fins al sector de la muntanya on es realitzarà l’actuació. L’assistència a l’actes és lliure i gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Aquesta iniciativa lúdica i mediambiental va iniciar-se l’any 1995 impulsada per la coalició ICV-EUiA amb l’objectiu de conscienciar i implicar els veïns i veïnes de Viladecans en el respecte per la natura i el manteniment dels espais naturals, especialment la muntanya de Sant Ramon, tan estimada per la ciutadania. Des de l’any passat, Viladecans en Comú, confluència que acull l’antiga coalició, ha pres el relleu de l’organització de l’acte.

La conservació dels nostres espais naturals és una prioritat de la nostra política ambiental. Per això creiem que és imprescindible sensibilitzar i mobilitzar la societat. Volem integrar l’ús de la muntanya com espai de lleure per a la ciutadania amb la protecció dels valors naturals i de la biodiversitat” ha manifestat la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat i regidora per Viladecans en Comú, Encarni García.

Tradicionament, tota la muntanya del Montbaig, nom oficial del cim, havia estat terra de cultiu de vinya i cirerers, fins a la dècada de 1950, moment en què començà a ser abandonada i reconquerida per la vegetació. Des de llavors, els incendis periòdics que ha patit, un dels últims va ser a l’estiu del 2010, han canviat radicalment el seu paisatge vegetal.

En aquests vint-i-cinc anys de Replantada hi han participat més de 5.000 persones, entre adults i infants, i s’han plantat més de 6.000 plançons d’arbres i arbustos com el pi blanc, l’alzina, el roure o la ginesta, i plantes pròpies de la vegetació mediterrània com l’estepa blanca i borrera.

Please follow and like us: