La formació presentarà en el proper Ple una moció perquè l’Ajuntament decreti l’emergència climàtica i adopti les mesures que se’n derivin.

També demanarà al Consistori que recolzi la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms.

Viladecans (20 de setembre del 2019) – El grup municipal Viladecans en Comú promourà una moció al Ple del proper 26 de setembre per sol·licitar a l’Ajuntament de Viladecans que reconegui l’estat d’emergència climàtica en què ens trobem i a assumir el compliment de compromisos polítics reals i vinculants per fer front a aquesta crisi.

La formació instarà també a l’Ajuntament, a actors socials, ambientals i sindicals i a les entitats veïnals del municipi, a secundar la convocatòria internacional de Vaga Mundial pel Clima del 27 de setembre. Viladecans en Comú dóna suport a aquesta iniciativa impulsada per organitzacions juvenils i ambientals i col·lectius de la societat civil. Per això, ha convocat una concentració aquell divendres a les 12 h, a la plaça de la Vila, per llegir un comunicat d’adhesió a la mobilització.

“La ciutadania ha d’entendre la urgència i irreversibilitat d’aquesta lluita. Els Ajuntaments poden tenir un paper clau en la conscienciació de tota la població sobre la veritat de la crisi ecològica i l’enorme canvi necessari per frenar-la”, ha manifestat la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat en l’Ajuntament de Viladecans i regidora per Viladecans en Comú, Encarni García.

D’altra banda, Viladecans en Comú presentarà un altre moció amb l’objectiu de recolzar la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms. La intenció es posar de manifest que la inacció de la UE i dels governs dels estats membres davant la crisi de les persones refugiades contrasta clarament amb el suport ciutadà i el reconeixement social que té, a nivell global, la labor d’aquesta entitat. La formació considera que cal exigir a les institucions europees i al Govern espanyol d’adopció de vies segures per als refugiats, així com garantir un procés d’acollida digne.

“L’emergència climàtica i la crisis dels refugiats són dues arestes del mateix prisma. Les guerres, la pobresa, però també els canvis ambientals provoquen milions de desplaçaments forçats a tot el món. Des de casa nostra no podem donar l’esquena a aquestes situacions d’emergència”, ha manifestat Encarni García.

Please follow and like us: