Des de Viladecans i des del Baix Llobregat, una comarca diversa que ha sabut trobar en els grans consensos la força de la seva convivència, i en les lluites compartides la clau de la millora de la qualitat de vida de la seva gent, exigim l’abandonament de la via judicial, la llibertat de les persones preses, i l’establiment d’una taula de diàleg que abordi una solució política al conflicte territorial de l’Estat. Des del reconeixement de la nació catalana i des de la voluntat de trobar camins amplis on fer compatibles horitzons nacionals i socials.

Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes a fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició, l’espai dels Comuns del Baix Llobregat :

  • Expressem la nostra indignació davant una sentència injusta que genera un precedent inacceptable. Rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició.
  • Mostrem la nostra profunda solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust per què estan passant.
  • Condemnem la judicialització de la política iniciada pel govern del PP, així com la violència utilitzada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, controlades pel govern de Rajoy, tal com acredita el fet que desenes de comandaments i agents policials estiguin imputats a instàncies de l’Ajuntament de Barcelona per les càrregues contra ciutadans indefensos l’1 d’octubre de 2017.
  • Demanem a totes les forces polítiques i socials catalanes una resposta transversal i unànime a la sentència, centrada en l’exigència de la llibertat dels presos i les preses polítiques, defugint aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació estèril i que no s’orientin cap a la cerca de solucions polítiques inclusives.
  • Fem una crida a totes les forces polítiques progressistes de l’Estat a centrar-se en la via del diàleg i les solucions efectives per a resoldre el conflicte existent.
  • Rebutgem les amenaces directes i indirectes del PP, C’s i el PSOE, d’aplicar l’article 155 de la Constitució i la Llei de Seguretat Nacional que, com s’ha demostrat en el passat, no és cap solució política sinó un grau més en el conflicte existent.
  • Ens comprometem a promoure totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques necessàries per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn de les persones exiliades. La llibertat dels presos és una condició indispensable per desbloquejar la política a Catalunya i a Espanya i per obrir vies que facin possible la resolució del conflicte.
  • Reiterem el nostre compromís de treballar per una solució dialogada i democràtica al conflicte polític i per la transformació d’Espanya en un Estat plurinacional que reconegui plenament la nació catalana.

Comunicat de Catalunya en Comú Baix Llobregat sobre la sentència del Tribunal Suprem.

Please follow and like us: